Retourneren van producten als Consument

Alle JuWeelde sieraden worden, omwille van de hygiëne, verpakt in een transparante verpakking met verzegeling. Je kunt het product dus bekijken en onderzoeken, om te kijken of het wat voor je is, terwijl het in de verpakking blijft. Bij onze oorbellen, zorgen we dat slechts één oorbel verzegeld verpakt is, zodat je de andere oorbel kunt 'passen'. 

Retourneren binnen de retourperiode is mogelijk voor Consumenten bij Kopen op Afstand, wanneer de producten in de staat zoals ze zijn verzonden, met intacte verzegeling, weer retour worden ontvangen.

In onze Algemene Voorwaarden wordt dit verder uitgelegd.

De volgende producten zijn altijd uitgezonderd van retourmogelijkheden:

  • aangebroken/beschadigde verpakking en/of verzegeling
  • beschadigde producten
  • reeds gedragen producten
  • op maat / naar wens gemaakte producten
  • niet als Consument gekocht

Het retourneren van producten in stappen

1. Herroeping
Laat JuWeelde in elk geval binnen 14 kalenderdagen na ontvangst van het product weten dat je jouw product wilt retourneren. Doe dit schriftelijk, zodat we tijdig je herroeping ontvangen.

Gebruik hiervoor het herroepingsformulier dat (ook) meegeleverd is, of meld de herroeping via het contactformulier op de website met alle gegevens die ook worden gevraagd op het herroepingsformulier. Gebruik maken van het formulier is niet verplicht, maar het is wel de meest efficiënte manier voor snelle verwerking van je retour, omdat we toch altijd de gevraagde informatie nodig hebben.

2. Retourneren

Retourneer het (verzegelde) product in elk geval binnen 14 kalenderdagen na de melding van herroeping. Doe dit met een kopie van het ingevulde herroepingsformulier, zodat we je retourzending zo snel mogelijk kunnen verwerken. Retourzendingen dienen per pakketpost te worden aangeboden op het op het herroepingsformulier vermelde adres.


Gebruik voor de retourzending altijd de verpakking waarin het product ook geleverd werd. Zo wordt schade aan het product tijdens verzending voorkomen. Het gebruik van de juiste verpakking, verzendmethode en de verzending zelf zijn voor je eigen rekening en risico. 

 

Als het product verzegeld, onbeschadigd, ongedragen en in originele staat bij JuWeelde retour gekomen is, wordt het aankoopbedrag binnen 14 kalenderdagen  door JuWeelde teruggestort op het bij ons bekende bankrekeningnummer.